söndag 15 januari 2012

Framaxeln fastdragen

Efter jul och nyårshelger och ett besök till Jensen fabrikens hemland dvs england var det nu hög tid att besöka garaget igen. Men innan dess har även julklappen från familjen "Volvo P1800 världens vackraste bil" DVDn tittats på några gånger. En klart sevärd film med unika bilder från slutmonteringen i Jensenfabriken m.m.

Hade svårt att passa in framaxelbalken i ena bulthålet i H ramben så det fick filas upp lite större justermån i hålbilden, men nu är den på plats ordentligt.

2 kommentarer:

 1. Hej
  Om jag får komma med ett tips så är det att montera framvagn komplett med motor och växellåda underifrån, med karossen upplyft i stötfångarjärnen fram. Montera framvagn del för del på bilen är mer tidsödande och du riskerar att få lackskador.
  Mvh Mark Bergfors

  SvaraRadera
 2. Hej Mark,
  Tips är mer än välkomna!! Det är väl därför man delar med sig i en blogg för att bl.a få råd och tips från de som redan gjort jobbet.
  Jo jag har det i åtanke och hade nog tänkt göra så när det blir dags, just nu är målet att få den olackerade karossen på hjul för att kunna hantera karossen enklare vid fortsatt arbete med slipning och sen vidare transport till lackering. Har ingen vridfixtur för karossen som jag ser många använder. (Det är bara underredet som är lackerat i nuläget.) //P1800ES-73

  SvaraRadera