lördag 19 mars 2016

A letter came from America!

Eller rättare sagt ett e-mail från siste ägaren i Florida Erin och Art Barker kom nu äntligen. Minnesgoda läsare minns kanske att jag skrivit 2 gånger till förste ägaren Mr Bray och till Mr Barker vars namn jag hittade på ett dokument på bland papprena i bilmappen. Adresserna hittade jag via white pages. Jag provade dec 2014 utan resultat och nytt försök efter nyårshelgen i år.
Det var frun Erin som svarade och berättade att hennes man hade flera Volvo 122 när de träffades, efterhand såldes dessa av till förmån för min guld 1800ES. Hon berättar även att de blev så förtjusta i ESn att de köpte en till, en automat som de delvis renoverade upp. Men den guldfärgade var favoriten, kul att höra.
Erin vill minnas att de köpte min guldfärgade på en mack där det såldes bilar. Om det är fallet talar det för att det nog kan ha funnits någon eller några till ägare emellan den förste som köpte bilen ny och Elin och Art. Jag gör detta antagande då förste ägaren var en advokat som återkommande köpte nya Volvo av Volvo of Daytona Beach, så kanske inte så troligt att han skulle sålt den till en mindre handlare.
Elin berättar även när de skulle sälja den andra ESn med automaten så bjud köparen även på min guld
ES och båda såldes och som hon mindes skulle båda exporteras tillbaka till Sverige.

Så då kanske köparen var den svenske familjen som köpte min guld -73 och en vit -72 som sen kom till sverige som flyttgods?
Har skickat lite bilder på deras favoritbil och hoppas få lite foton o dokument på bilen som de trodde ev kunde finnas kvar i flyttlådorna.

Elin berättar också att de sen var utan Volvo i många år men på senare köpt en igen.

Once again thank you Elin & Art for your nice e-mail, hope to hear from you soon again!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar