torsdag 7 april 2016

En historisk dag

Efter säsongsavslutning  och prisutdelning i sonens hockeylag stod dagens höjdpunkt på tur. En väl bevarad hemlighet skulle nu besökas. Hade stränga order att inte avslöja något innan dagen B.
Blogg och arbetskollegan Richards bil besiktigades tidigare idag efter att stått still sedan 1979 och 7.5  års arbete i ett trångt villa garage, ett minst sagt imponerande jobb han gjort.
Richard började 1 år före mig så nu vet jag deadline på min ES...vi började blogga för att peppa varandra o dokumentera arbetet.

Så vad möter oss vid ankomst till Richard, jo en bensindroppande röd skönhet med Formula 1 garage domkraft och en knäböjande ägare...Vad har nu hänt...jag tyckte mig känna igen det där o sa att det är packningen till nivågivaren. Stackars Richard trodde det var läckande tank eller annat hemskt, men en annan har ju lusläst bloggen hans o mindes att tanken var täthetsprovad för några år sedan.
I Formula 1 depåstopstempo revs den röda damens bakre innandömme i sär och jo så var det.  Nu är goda råd dyra, jag hade ju lovat sonen en åktur. Vad är klockan? 19.52...8 min kvar till kvartersbutiken B stänger. Med 4 hjulssladd och hög hastighet drar vi med XC70n till Biltema och hittar korkpacknings material att klippa till.
 Tillbaka o fixa detta. Tömma den fulltankade tanken lite och sen dit med nuvågivaren Nu var det dags för åktur och vilken känsla!
 Tillbaka igen efter första turen i mörker                                                                          Nöjd son.


                                                            Tanken håller tätt.
Nu blir det att drömma om P1800...och inse att skall man komma i och ur denna sportbil måste gymbesöken intensifieras, beach 2016 brukar det ju kallas när magen måste åtgärdas. För mig räcker 1800ES 2017 som skäl nog...

Lägger in lite bilder och ngn film från kvällen lite senare när internet på landet går lite snabbare än i kväll. God Natt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar