lördag 14 maj 2016

Inpassning mot lås

Började med att mäta upp avståndet mellan svetsmuttrarna och även säkra avståndet genom att skruva i bultar och låsa fast dem och  med muttrar i en vinkelhake med spår innan jag slipade bort svetsarna för att kunna återanvända dem.


Passade in bakrutan lite bättre mot rutramen lossade lite på gångjärnen i kaross och i rutan. Fick det riktigt bra, drog åt rutan först men sen flyttade sig rutan i sidled antagligen när muttrarna i karossens gångjärn drogs åt....får väll lägga in betydligt fler mellanlägg i alla led för att fixera den. Eller någon som passat in bakluckan på ES?

Försökte mäta in centrum i karossen och borrade hål för ljuskontakten i låsblecket som låset i bakluckan skall häkta in. Men som sagt bakrutan måste justeras igen innan det är dags för svetsmuttrarna hål. Det här blir nog inte helt lätt med tanke på att plåten som blecket skall fästas in i är min hemmagjorda inre plåt...har jag fått till vinklarna någorlunda rätt på den nya plåten....det är ju en liten skåra som låsets tunga skall låsas i låsblecket...Vi fortsätter i morgon.


1 kommentar:

  1. Hej, det blir ju bara bättre och bättre! Hur har du gjort med gångjärnen? Renoverat eller köpt nya? Mina
    är vädigt glappa..
    mw

    SvaraRadera