torsdag 4 augusti 2016

Semester på Öland, men nu är det dags igen

Semester på Öland, Badrocks konsert och här ett stopp vid Byrums raukar, Blå Jungfrun i bakgrunden.

Tog en sväng till Liljas i Kalmar som har en intressant samling äldre Volvo bilar och har sin lokal i gamla Kalmar fabriken. Tog även en sväng med nya S90, imponerande bil.
Väggarna visar hur monteringen gick till, fabriken invigdes 1974 med produktion av 164E årsmodell 1975 och slutade 20 år senare med 960.Hemma igen var det dags att beställa fuel tank sealer, nytt filter inne i tanken och ett extra bränslefilter samt packning till tankarmaturen från VP.

Tanken till 164an rengjordes med 5% fosforsyra under lite mer än 1 vecka där den snurrades runt i olika positioner, sen högtrycks spolning igen och en sväng med målarsoda för att neutralisera processen så inte fosforsyran skulle fortsätta verka i tankskarven och ursköljning igen. Sen fick den torka under 2 veckor.

Trodde jag fått bort det mesta men inte...bankade med gummiklubba utanpå tanken flera gånger och ett stort lager med (kalk?) lossnade, noggrann damsugning och renblåsning och nu var det slut på löst sittande skit. Nu kände jag mig redo att hälla i bränsletanks tätningen, snurrade runt tanken ett antal gånger och lätt överskottet rinna ut. Hoppas på en bra vidhäftande hinna som kan hålla tanken ren, fortsättning följer.

 Efter fosforsyran, renspolning och dammsugning  såg det ut så här

 Nu håller vi tummarna att detta medel gör att tanken går att återanvända...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar