tisdag 29 november 2016

Linoljefärg ger trevligt klimat


...i garaget. Håller på att måla ett fönster till jordkällaren och med den långa torktiden som den färgen har måste det vara lite värme i garaget och då gäller det att passa på och vara produktiv med skinnklädsel renoveringen.

Det är en hel del produkter inblandade för att få till det, efter sista behandlingen  med mjukgörande medlet "Leather review" mjuknade lädret lite.

Nästa steg efter detta var att behandla med "Leather binder" och nu märktes det skillnad. Detta medel förstärker det slitna skinnets fibrer, efter denna behandlingnu såg man verkligen ljuset i tunneln att det här kan nog bli riktigt bra.
Efter två lager med "Leather binder"var det dags för infärgning med "Leather coulorant". Här har första lagret lagts på.


Så här ser sittdynorna ut efter fyra lager, varje lager har lagts på med svamp och har fått torka ordentligt ca 1 dygn.

Nästa steg blir ett femte lager och sen är det nog ordentligt infärgat, tycker blandningen som Läderspecialisten gjorde är väldigt likt originalet. De fick en oblekt och skyddad skinnbit som prov från undersidan av baksätet av klädselkod 970 "Läderfärgat" som den kallas i Volvos broschyrer.

Nästa steg blir att skydda med "Leather finish", to be continued.

2 kommentarer:

  1. Vilken mirakelkur! Det blev ju jättebra. Snyggt jobbat!

    SvaraRadera
  2. Jo det här är nog bland det bästa på marknaden vad jag förstår från många andra som provat. Mitt skinn var verkligen hårt och sprucket efter många år sedan jag sist smörjde in lädret på 90-talet...Men det gäller att verkligen ta sig tid att titta på videofilmerna på laderspecialisten.se så man inte missar något...Nu skall det spacklas i gamla mindre skador, slipas och färgas lite mer sen skyddas med Finnish.

    SvaraRadera