onsdag 1 februari 2017

Läderinredningen klar på 164:an

Nu är det klart!

Många kvällar har tillbringats i garaget, en liten stund då och då för att låta de olika medlen från Läderspecialisten verka. Först rengöring, sen ta bort det gamla spruckna, hårda ytlagret från lädret. Rengöring. Låta mjukgörande medel verka i flera omgångar. Rengöra. Lägga på läder- förstärkningsmedel. Spackla där det behövs och ev laga sprickor. Spraya på några färglager. Skydda med klarlack, slipa försiktigt med fint 1000 slippapper, lägga på sista klarlacken. Ja ungefär så går det till.

Jag valde att göra lite i taget och låta allt torka emellan de olika lagren, det går att skynda på processen med hårtork om man vill det. Men det här har varit ett riktigt kul jobb med ett mycket bra resultat för en relativt liten kostnad istätllet för att klä om en komplett läderklädsel. Jag trodde inte att det skulle vara så här pass enkelt och ge så bra slutresultat, kan verkligen rekommenderas.

Det gäller bara att hålla reda på de olika medlen så man inte gör saker i fel ordning. Men det finns bra videor och hjälp att få på deras hemsida eller fråga via mail, snabba svar fick jag, så ett seriöst företag som vill hjälpa till. Produkterna kommer från Furnitureclinic.co.uk i England och säljs i Sverige av Laderspecialisten.seDet sista jag gjorde var sittdynan i baksätet. Det här var utgångsläget, mycket fläckar, denna gång inte så mycket sprickor som i framstolarna. Men ett väldigt hårt läder efter 27 år i kallgarage och lika länge sedan det sist smörjdes in.
Sista lagret med klarlack fixades i kväll med Airbrushen.

En söm som behöver sys är det som återstår men måste inhandla in krokig nål lämplig för läder och skinnreparationer först, har lite färg kvar så tråden kan färgas.

Så med denna fina läderinredning är man nu full av energi att göra det sista svetsjobbet klart, fördelen med bilrenovering är att man kan få lite omväxling ibland. Inte bara svetsa och slipa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar