tisdag 18 april 2017

Insnöad och experiment verkstad

Påsken vart en riktigt bra garagehelg, tack snön för det!

Kul att barnen..jag menar tonåringarna fortfarande tycker det är kul att leta påskägg gömda i gammel bilarna, en liten tradition att få dom med stor entusiasm gå ut i garagen...


PV i väntan på att få komma in under tak igen 

Nyrenoverat skinn i 164

ES i väntan på lackfinansiering
Äggjakt i snöväder

Efter ha slipat ännu lite mer i bagaget på 164 så var det dags för Du Point Metal cleaner, blandning 1 del Metal Cleaner och 2 delar vatten i en blomspruta, spruta på och rengör med Scotchbrite, torka av medan det fortfarande är fuktigt. Sen tog jag Thinner för att få bort ev silkon rester.

Nu kommer vi till experimentet, 2 komponent skall ju inte läggas ovanpå 1-komponent, men då 2 komponent ger det överlägset bästa rostskyddet så är det lockande...nu när jag slipat ned så mycket jag orkat och mattat ned de kvarstående resterna av grundfärg och lite topplack provade jag att pensla på 2-komponent på både plåtrent, med lite nedmattade grundfärgs rester och lite på  nedmattad grön topplack. Efter 3 dygns härdning ser det fortfrände lovande ut, ingen lack resning ännu, så jag håller tummarna.

Har även i helgen gjort skitjobbet, dvs skrapat underredet under bagaget rent från underedsmassa med värmepistol. Sen tog svetsgasen slut igen...och helgens flertalet timmar i garaget var slut.

Första lagret 2 komponent, vänta och se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar