söndag 11 juni 2017

Då var det klart

...idag kördes 164:an ut för egen maskin ut ur garaget med monterad bränsletank.

Tanken monterades med domkraft och lite hjälp från sonen.
Samtliga bränslerör från motor bak till tank blåstes rena, de sista bränsleslangarna byttes mot nya.

Körde en runda, kraften finns i motorn och överväxeln fungerar, men nog dags att byta olja och kolla nivå i bakaxeln och växellåda.

Under körningen hade den svårt att gå på tomgång, förut har den gått utmärkt när den lösa bränsletanken  har varit i motorrummet liksom bränslepumpen men nu gick motorn ibland inte helt rent.
Undrar om den nya NOS original pumpen trots allt inte orkar pumpa från placeringen vid tanken och ge tryck. Nästa steg blir att koppla direkt från batteriet och låta den gå konstant och se om det hjälper för att bygga upp trycket. Annars får jag väl köpa ny pump....

Här är tanken klar och förberedd med nya slangar, bränslepumpen  är förmonterad reda att monteras när tanken är på plats

Inpassning av tank med domkraft och sonens hjälp

Pust och svett men nu är den på plats

Premiärtur med monterad bränsletank efter 1 års jobb med tankrenovering, mkt svetsande i golv och läderinredningen renoverad. Förra turen med de ny renoverade bromsarna togs nästan på dagen för ett år sedan.

1 kommentar:

  1. Grattis! En Volvo på väg till besiktning, när? Håller tummarna för att det ska gå vägen. Hoppas att få se den live hos Blästra'n nästa vecka.

    SvaraRadera